V to, že nemoc porazí, doufala podle svých slov zpěvačka po celou dobu léčby. „Věděla jsem, jak je důležité myslet pozitivně, nepoddat se. I když je to strašně těžké, snažila jsem se si rakovinu moc nepřipouštět,“ svěřila Martinová Blesku. Pokud jí to zdravotní stav dovolil, stále koncertovala, takže nikdo z jejích fanoušků nic nepoznal. O nemoci hovořila jen se svými nejbližšími.

Martinová apeluje na ostatní ženy

Zpěvačka dostala ke kulatinám strašlivý »dárek« – lékaři jí diagnostikovali rakovinu prsu. „Nechtěla jsem o tom mluvit, ale kvůli ostatním ženám udělám výjimku. Nemusela jsem přijít o prs, nemusela jsem podstoupit chemoterapie, protože jsem k lékaři přišla včas,“ svěřila Věra Blesku. „Neodkládejte návštěvu doktora. Rakovina je řešitelný problém, ale nesmíte otálet,“ apeluje Martinová.

Hvězda české country scény měla zdravotní problémy už před osudnou diagnózou. Před třemi lety ji potrápila mononukleóza. Dlouho se nevědělo, co zpěvačce vlastně je, takže Věra hodně zhubla a oslabil se jí imunitní systém. I proto byla ale Martinová zvyklá na častější prohlídky než jiní lidé. Navíc má rakovinu v rodině, proto nikdy nebrala pravidelné návštěvy u lékaře na lehkou váhu. A to se v jejím případě vyplatilo. „Babička měla to samé, co já. Žila s tím ještě dlouho,“ řekla zpěvačka Blesku.

Fotogalerie
5 fotografií

Protrpěla jsem si ozařování, ale žiju

Díky včasnému vyšetření, rychlé operaci a léčbě už Martinová zase koncertuje. Vlastně až na pár výjimek, kdy skutečně musela kvůli svému zdravotnímu stavu vystoupení zrušit, zpívala Věra pořád. Upnula se na práci. Aby nemusela myslet na rakovinu, zpívala jako o život. Fanoušci poslouchali písně Až na vrcholky hor, Malý dům nad skálou a Nebe, peklo, ráj a ani netušili, co interpretka v nitru prožívá.

„Protrpěla jsem si ozařování, není to nic příjemného, ale teď zase normálně žiju. I když bych si nikdy netroufla říct, že jsem rakovinu porazila. Nechci se rouhat, to je nerovný a zákeřný soupeř,“ varuje Věra. „Ale považuju se nyní za zdravého člověka,“ dodává. Stejně jako prevenci bere zpěvačka vážně i následnou péči. Stále se bedlivě hlídá a pravidelně dochází na odběry krve.