Muzikus.cz homepage
přihlášení uživatele
PŘIHLÁŠENÍ UŽIVATELE JE ZRUŠENÉ
vyhledávaní

ostatníJazzanova oblaží návštěvníky Sázavafestu pestrou muzikou

22.3.2011 | Autor: PR | sekce: tiskové zprávy
Po nedávno oznámených zahraničních hvězdách jako Hurts, The Subways, Irie Révoltés, Alphaville a dalších jménech, jsme tu s dalším zahraničním interpretem. Multižánrovost na Sázavafestu doplní německá jazzová partička Jazzanova.

Když přijde řeč na Jazzanovu, vždycky vyvstává spousta otázek. „Pokaždé musíme lidem vysvětlovat smysl celého tohohle projektu,“ říká se smíchem Alexander Barck, jeden z DJs kapely. „Někdy je to pro nás opravdu zábavné, protože jsme o tom vlastně nepřemýšleli, dokud se nás lidi nezačali ptát. Milujeme hudbu, posloucháme skoro všechno - starší i novou muziku - a hlavně hudbu rádi tvoříme.“

A co je na této skupině tak výjimečné a zdánlivě nepochopitelné? Jazzanova mixuje nu-jazz, elektroniku, dancefloor, broken beat, ale i folk nebo soul. A daří se jí to.

Dali se dohromady v roce 1995 a od té doby se tahle šestice ve složení Alexander Barck, Claas Brieler, Jürgen von Knoblauch, Roskow Kretschmann, Stefan Leisering a Axel Reinemer dostala do pozice uznávané kapely ve svém „multi-žánru“. Našemu publiku se ukázali v květnu roku 2009, kdy se jim podařilo zcela vyprodat žižkovský Palác Akropolis.

Jedním z dalších top headlinerů jistě bude ostrovní duo Hurts, jejichž pražský koncert v Lucerna Music Baru byl vyprodán několik měsíců dopředu. V neděli 13. března večer Hurts za vydatné asistence doprovodné kapely naplnili klub neuvěřitelně upřímnou atmosférou, kterou by rádi přivezli i na Sázavafest.

S festivalovým vystupováním už Hurts zkušenosti mají, loni v létě se po boku Goldfrapp nebo Massive Attack ukázali na německém Melt! Festivalu, vedle Muse, Editors nebo Kate Nash vystoupili i na Oxen Festival v Irsku, kromě mnoha dalších evropských festivalů ale zavítali i na festival Summersonic v japonské Osace.

„Nejprve bylo zvláštní hrát naše písničky ve dne. Navíc na sluníčku. Na letošní letní festivaly se už ale opravdu těšíme, protože to bude poprvé za ty dva roky, kdy někteří budou znát naše písničky a možná si s námi budou i zpívat,“ těší se zpěvák Theo a jeho společník Adam ho doplňuje: „Je krásné, když si v klubu naše písničky zpívá pět set fanoušků. Jak si ale představím, že v létě budeme zpívat i před několika tisíci lidmi, je to vzrušující.“

K potvrzeným českým interpretům jako jsou Chinaski, Nightwork, Tata Bojs, se přidává populární Vypsaná Fixa, folkař Xindl X, Prago Union, Sto zvířat nebo Republic of Two, momentálně ocenění za kategorii objev roku v cenách Anděl.

Speciální vystoupení odehraje český houslový virtuóz Jaroslav Svěcený, jenž se letos spojí s kapelou Ciganski Diabli. Tento projekt je naprosto originální a odstartuje už na jaře. Koncertní program bude fúzí vážné hudby a cikánských skladeb, které se podle Svěceného budou různě prolínat a přecházet do variací.

Vstupenky na Sázavafest, který bude ve dnech 4. - 7. srpna v areálu Zelený ostrov v Benešově, jsou ke koupi ještě stále za 850 korun + poplatky v sítích Ticketpro a Eventim. Tato cena je omezena počtem 2000 vstupenek, z nichž už zbývá jen několik desítek.
Online verze stránky: https://www.muzikus.cz/tiskove-zpravy/Jazzanova-oblazi-navstevniky-Sazavafestu-pestrou-muzikou~22~brezen~2011/

Komentáře

celkový počet: 0

Buďte první...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.