Muzikus.cz homepage
přihlášení uživatele
PŘIHLÁŠENÍ UŽIVATELE JE ZRUŠENÉ
vyhledávaní

festivalyHvězdou listopadového festivalu Gitara ve Wrocławi bude král flamenca Paco de Lucía

3.10.2011 | Autor: redakce | sekce: novinky
Klasická, flamencová a jazzová kytara – to jsou hlavní dramaturgické směry, kolem kterých se točí program vratislavského festivalu Gitara. Letošní čtrnáctý ročník bude v metropoli Dolního Slezska probíhat od 18. do 27. listopadu.

Hlavní hvězdou protentokrát bude jeden z nejvýznamnějších flamencových kytaristů světa, Paco de Lucía ze Španělska, který svým koncertem v Hale Stulecia celý festival zakončí. Paco de Lucía je nejen jedním z nejrespektovanějších a nejoblíbenějších flamencových kytaristů současnosti, ale také vzorem mnoha jeho následovníků. Ve své tvorbě mísí tradiční postupy, které místy obohacuje o prvky jazzu nebo klasiky, a ani po padesáti letech nepřetržité kariéry nepadá z vrcholu.

Vystoupení flamengové legendy bude předcházet na deset koncertů na různých místech po celém městě. V jejich rámci se představí například o Pacův generaci mladší žánrový souputník Carlos Piñana, mistr klasické kytary Javier García Moreno, italský jazzový kytarista Antonio Forcione, jihoamerickou hudbou inspirované Stefan Grasse Trio z Německa, rakouská improvizační dvojice Michael Langer & Sabine Ramusch nebo Skot Preston Reed se svou fingerstyle show.

Informace o možnostech předprodeje vstupenek naleznete na stránkách festivalu.

Gitara, Wrocław (PL) – různá místa, 18. – 27. 11. 11
Online verze stránky: https://www.muzikus.cz/novinky/Hvezdou-listopadoveho-festivalu-Gitara-ve-Wrocawi-bude-kral-flamenca-Paco-de-Lucia~03~rijen~2011/

Komentáře

celkový počet: 0

Buďte první...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.