30.03.2012 17:00

Fenomenální Il Divo se v září představí České republice

Pop-operní kvartet se proslavil již po celém světě. Za svou osmiletou kariéru si pánové dokázali podmanit nespočet srdcí. Nyní se v rámci své 2012 World Tour Il Divo & Orchestra in Concert podívají také do Prahy. Jejich premiéra před českým publikem se odehraje 13. září v O2 Areně.

Čtveřice mužů se stala nejslavnějším vokálním uskupením za poslední desetiletí. Když se totiž spojí krásné hlasy, umění a šarm, nemůže tomu být ani jinak. Il Divo jsou dítětem amerického hudebního manažera Simona Cowella, jehož obličej nám je známý především díky talentové soutěži American Idol, v níž zasedl do porotcovského křesla. Cowell prohledal celý svět. Své čtyři hvězdy nakonec přeci jen našel – ve Španělsku, Švýcarsku, Francii a ve Spojených státech.

Když Cowell spojoval popového zpěváka Sébastiena Izambarda, barytonistu Carlose Marína a tenoristy Davida Millera a Urse Bühlera, možná ani netušil, že uvedením kvartetu na hudební scénu spustí nezkrotnou hudební tsunami, která zaplaví celý svět. Il Divo prodali šestadvacet milionů alb, ve třiatřiceti zemích získali celkem sto padesát platinových a zlatých desek, jejich jméno se objevilo na prvních místech hudebních žebříčků již padesátkrát. Poslední turné, které čítalo sto třicet koncertů, bylo beznadějně vyprodané.

Kvartet má na svém účtu již pět desek, na nichž se objevují známé skladby jako All by Myself, My Way, Con Te Partiro, Hallelujah nebo Unbreak My Heart. První eponymní deska sesadila z pomyslného trůnu i Robbieho Williamse. Prostor dostala také v legendární Oprah Winfrey Show. V roce 2006 Il Divo dokonce nazpívali společně s Toni Braxton hymnu pro MS ve fotbale.

Praha se ocitne v zajetí čtyř jedinečných hlasů

World Tour 2012 je věnovaná poslednímu počinu s názvem Wicked Game. Po světě již putuje přes milion jeho kopií. Zanedlouho si však šarm a silné hlasy budou moci příznivci tohoto mužského zázraku užít naživo. Pánové se po Velké Británii, Austrálii, jižní Africe a Asii přesunou na evropské území, aby zakotvili také v Praze. 13. září se O2 Arena promění na hudební chrám, v němž najde každý své útočiště.

Předprodej vstupenek bude zahájen již za několik dní. Přednost budou mít členové fanclubu skupiny. Ti se budou o lístky moci prát od 2. dubna, od 9 hodin ráno, na www.ildivo.cz. Pro ostatní bude předprodej zahájen 4. dubna. V 1:15 zahájí Sazka prodej na terminálech, v 9 hodin potom budou spuštěny rezervace na internetu. Vstupenky budou určeny jen k sezení. Jejich cena se bude pohybovat od 1090 do 1990 korun.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.