05.06.2012 17:00

Trivium v Brně zničí Melodku na jediné tuzemské zastávce

Synonymem pro rozmanitou aktuální podobu metalu je bezesporu Trivium. Tato americká formace nabídne českým fanouškům bezprostřední a koncentrovanou energii, když 12. června zavítá do brněnského klubu Melodka.

Kapela se začala formovat již v roce 1999, avšak debutová deska vyšla až v roce 2003 a nesla jméno Ember to Inferno. Díky této prvotině skupinu oslovilo legendární vydavatelství Roadrunner Records, což je domovská stáj takových velikánů, jako jsou Slipknot, Dream Theatre nebo Machine Head. Zajímavostí je, že pod touto značkou vydala desku dokonce kultovní kapela Rush, která zcela nezapadá mezi ostatní tvrdé skupiny.

Trivium: metal pro jednadvacáté století

V případě hudby skupiny Trivium se dá hovořit o metalu pro jedenadvacáté století. Důkazem jsou samozřejmě i další studiová alba. V pořadí druhá řadová deska s názvem Ascendancy již tedy vyšla pod značkou Roadrunner Records a položila základ spolupráci, která trvá dodnes. Posledním zářezem na pažbě této formace je album In Waves, které bylo vydáno v srpnu 2011 a předcházela mu ještě alba Shogun, Into the Mouth of Hell We March a Crusade.

Banda kolem frontmana Matta Heafyho se na koncertní pódia vypravila právě na podporu zmíněné desky In Waves, která vzbudila nadšené reakce. Jako již tradičně nabídla aktuální tvorba porci tvrdého a promyšleně řízného metalcoru, progressive, trash a heavy metalu v kombinaci s melodickými pasážemi. Zkrátka nejen křik, ale také zpěv.

 

 

Zpěvák a kytarista Matt Heaffy je v rámci sestavy jediným původním, a tedy i zakládajícím, členem. Jako frontman by byl jednoznačně těžce nahraditelný a jeho kvality jsou zřejmé nejen v případě studiových nahrávek, ale také při koncertních vystoupeních. Momentálně ve formaci figuruje také druhý kytarista Corey Beaulieu, který Mattovi pomáhá se zpěvem. Zbývajícími dvěma členy jsou baskytarista Paolo Gregoletto a bubeník Nick Augusto.

Představená čtveřice muzikantů nahrála desku In Waves a v této sestavě také dorazí 12. června do Brna na Melodku a předvedou skutečnou klubovou smršť. Support zatím nebyl prozrazen, takže můžeme doufat, že se ještě dočkáme nějakého příjemného překvapení.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.