Slovenští Paranoid hosty Rockle

20. květen 2014

Slovenská skupina Paranoid patří mezi největší talenty našich východních sousedů, které se s písničkami v rodném jazyce navíc daří docela úspěšně etablovat i na naší scéně.

Česká kritika jim záhy přišla na chuť, fanoušků díky koncertům u nás mají také čím dál tím víc a k tomu všemu natočili hodně dobré novinkové album. Jasný důvod představit kapelu i fanouškům naší Rockle.

Nové album je třetí v pořadí, ale jmenuje se "Sedem". Trochu netypický název. "Ano, ale přišlo to samo. Ty sedmičky se kolem desky pořád motaly. Natočili jsme 14 skladeb, což je 2x7, když přišel sbor kvůli nahrávání, bylo v něm 7 holek a 7 kluků (aniž bychom to chtěli!), manager naplánoval turné se 7 zastávkami na Slovensku a 7 v Čechách, tomu se nedalo odolat," směje se zpěvák Paranoid Igor Belaj.

Skupina na Slovensku dokáže vyprodat větší kluby, svou pozici v Čechách si zase trpělivě buduje. "Na letní festivalovou sezónu se těšíme, pořadatelé nás už posouvají do večerních časů, což je vždy příjemnější," pochvaluje si Belaj.

Spustit audio