TOP 8 videoklipů týdne: Demi Lovato zpívá španělsky, Richard Krajčo ždímá emoce

Vydáno 21.11.2017 | autor: Lucie Šimůnková

V klipech tohoto týdne dominují nádherné ženy a dojemné příběhy. Dalo by se tvrdit, že zejména z pohledu české scény byl uplynulý týden opravdu vydařený. Vyšly nové klipy kapely Kryštof, ženského projektu Vesna, novým kouskem se pochlubili i Adam Mišík a Mikolas Josef. Lehce provokativní videoklip vydali Green Day a přispěli i Fall Out Boy a další.

TOP 8 videoklipů týdne: Demi Lovato zpívá španělsky, Richard Krajčo ždímá emoce TOP 8 videoklipů týdne: Demi Lovato zpívá španělsky, Richard Krajčo ždímá emoce


KRYŠTOF NATOČILI SVŮJ NEJEMOTIVNĚJŠÍ KLIP

Po energické hitovce Šňůry se skupina Kryštof tentokrát rozhodla vsadit na emotivní baladu Zůstaň se mnou. V klipu se hlavní role ujal Richard Krajčo. Klipem prostupuje obrovský smutek. Pochmurná atmosféra čiší už ze samotného černobílého zpracování videa, jenž se natáčelo na kopci v Modřince a na vrakovišti v Berouně. Jeho režie se ujala Karin Krajčová, která se nechala inspirovat emocemi, jaké budou hrát stěžejní roli v jejím připravovaném filmu Za sny.

Kryštof ohlásili třetí ročník svých Kempů, přidávají jednu zastávku navíc

VESNA VYDÁVÁ NOVINKU SVĚTLONOŠ

Klip Světlonoš z chystaného alba věnovala ženská folková skupina Vesna všem, kteří se nebojí snít. Video natáčela v Primátorském salónku pražského Obecního domu, který je vyzdobený malbami Alfonse Muchy. S nimi ladí i make-up umělkyň, o nějž se postarala vizážistka, která si říká Koki9. Čelenky z živých květin si vzal na starost projekt Fox Gallery. Kolem zpěvačky Patricie, klavíristky Tanity Yankové, houslistky Báry Šůstkové a flétnistky Andrey Šulcové pak v klipu tancují tanečníci ze skupiny diVize. Video zrežíroval Jan Strach.

 

DEMI LOVATO A LUIS FONSI NA TANEČNÍM PARKETU

Demi Lovato se po písni Rascacielo opět rozhodla vsadit na španělštinu a se zpěvákem Luisem Fonsim svým fanouškům představili skladbu Échame La Culpa. Zatímco americkou hudebnici slyšíme v cizím jazyce zpívat pouze na začátku a poté přejde do angličtiny, Luis Funsi u své rodné řeči zůstává. Video začíná pohledem na španělského zpěváka, který volá Demi do jejího hotelového pokoje. Oba se později setkají na tanečním parketu, na kterém na svou novinku tancují. Skladbu umělci nahráli také v angličtině, v níž nese název Not On You.

 

HAILEE STEINFELD OPUŠTĚNÁ NA ZASTÁVCE

Hailee Steinfeld, Alesso, Florida Georgia Line a Watt - to je parta, která se postarala o zbrusu nový song Let Me Go. Ústřední hereckou postavu si v klipu zahrála Hailee Steinfeld. Žádá v něm svého přítele, modela Doma Fenisona, aby ji nechal jít a našel si někoho, kdo jej bude milovat tak, jak si zaslouží. A ve videu se tak skutečně stane. Poté, co spolu pár zažije spoustu krásných okamžiků, zůstane zpěvačka opuštěná sedět na autobusové zastávce.

MIKOLAS JOSEF SE S NOVINKOU UCHÁZÍ O EUROVIZI

Mikolas Josef má na svém kontě sice jen pár singlů, ty se však těší celkem slušnému úspěchu. Před hudební kariérou se živil jako model, teď píše vlastní skladby, točí klipy a aktuálně se uchází o post českého reprezentante mezinárodní soutěže Eurovize 2018. Chce zabojovat právě s čerstvou novinkou Lie To Me, která je hned na první poslech opravdu chytlavá. Videoklip lehce připomíná Robina Thickeho a jeho Blurred Lines, pastelové barvy, roztančené slečny a k doplnění bizarnosti se objeví i Mikolas sedící na velbloudovi. Tento klip se nejspíš nezařadí k těm nejoriginálnějším jeho tvorby, ale pro účely Eurovize je nadprůměrně dobrý. Mikolase nominovali do užšího výběru fanoušci, zda se mu podaří se svou skladbou prosadit, se dozvíme až v následujících měsících.

VIDEO: Mikolas Josef zpívá o ženách hledajících samy sebe. Inspiraci hledal u evropských hitmakerů

GREEN DAY NASAZUJÍ AMERICE BRÝLE PRAVDY

Videoklip k Back In The USA je jak vystřižený z amerického sitcomu z roku 1988. Poklidný život na předměstí se však brzy změní, a to, když si kamarádi nasadí zbrusu nové brýle, díky kterým vidí svět takový, jaký doopravdy je. Černobílá televize se rázem změní na barevnou s nápisem "President to lie to nation tommorow night", tedy "Prezident bude celému národu lhát již zítra večer". Vtrhnou do studia, kde má prezident proslov, a ty kouzelné brýle nasadí na čočku kamery. Krutou pravdu tedy vidí všichni televizní diváci. Donald Trump jako krvavý zombie hlásající nesmysly a lži. Green day se již v minulosti proti kandidatuře Donalda Trumpa vymezili. Teď se jejich nový singl objeví na výběrovce  Greatest Hits: God’s Favourite Band.

PŘEHLÍDKA DOKONALÝCH KOSTÝMŮ V KLIPU FALL OUT BOY

"It's Time to Wake Up the Dead and Dance." Tak oznámili na svém Twitteru Fall Out Boy svůj nový klip k singlu Hold Me Tight or Don't. Ten je inspirovaný mexickým Svátkem smrti. Videoklip je na první pohled zajímavý, nejen díky nádherným maskám či barevným prvkům, ale také skvělé práci kamery. Hudba však trochu pokulhává. Fall out boy jsou nezaměnitelní právě díky svým chytlavým melodiím, které nejsou v žádném případě prvoplánové. Zde se však rozhodli vsadit na španělský reggaeton a bohužel je to jen další tuctová písnička, která se brzy vytratí z paměti.

ADAM MIŠÍK V OBLEŽENÍ KRÁSNÝCH ŽEN

Adam Mišík přichází s novou taneční novinkou Slowmo. Vlídný dancehallový beat doplnil o svůj rap Renne Dang a i klip je víc než příjemný na pohled. V barevných světlech tančí skupina krásný žen a celý jednoduchý příběh textu je doplněný o lehce intimní scény Adama s jeho přítelkyní Dianou Kratochvílovou. V dalších záběrech pak hostovaly modelky z Czechoslovak Models.

VIDEO: Adam Mišík ve zbrusu nové podobě následuje zahraniční popové trendy

text: Andrea Štipčáková, Lucie Šimůnková

Témata: Kryštof, Vesna, Demi Lovato, Luis Fonsi, Hailee Steinfeld, Fall Out Boy, Mikolas Josef, Green Day, Adam Mišík

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít