Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Felix Slováček vydělává na Karlu Gottovi: Pod křídla si vzal zadluženého zpěváka, nic mu neplatí

S Felixem Slováčkem tvoří provazník úspěšné hudební těleso.
Zdroj: herminapress
+ Další fotografie
FINANCE

Jeho kolega má v hrdle dar od boha, přesto se jím neuživí a topí se v dluzích. Felix Slováček (79) se před pár měsíci spřáhl s nadějným zpěvákem Ondřejem Provazníkem (26), který se chce živit interpretací písniček, jež proslavil Karel Gott. Ale zatím mu to nevynáší ani na splácení dluhů. A proč mu Felix neplatí ani floka? Redakce eXtra.cz má vyjádření saxofonisty.

Ondřej Provazník se topí v dluzích

O hudebníku Felixi Slováčkovi se nejčastěji píše v souvislosti s jeho milostným životem nebo jeho manželkou Dagmar Patrasovou, ale kromě toho se opravdu velmi slušně uživí hudbou. V té je machr. A před pár měsíci dal příležitost výrazně mladšímu kolegovi Ondřeji Provazníkovi, který vystupuje s projektem S písněmi Karla Gotta.

Jenže ani to ho slušně neuživí, takže jak redakce eXtra.cz informovala již před pár dny, muzikant je v dluzích, do insolvence mu padly pohledávky za půl milionu, často šlo o nebankovní půjčky.

Od prosince 2021 nezaplatil ani jedinou dohodnutou splátku. To soudu vysvětloval tak, že si měsíčně vydělá jen dvacet tisíc korun, což sotva pokryje jeho náklady.

Felix Slováček: Nedávám mu ani korunu

A co na to Slováček, jemuž mladík pomáhal organizovat i koncert k osmdesátinám? Problémů s pověstí se evidentně nebojí. „To je asi pravda, že dluží, je to možné, ale o to se nezajímám, to je jeho věc. Já řeším jen jeho zpívání, nic víc,“ odmítá se tím zabývat.

S mladíkem přitom hodně vystupuje, jenže prý je to všechno grátis.

Zatím jsem mu nic nedal. Já ho prostě nezaměstnávám, on je někde zaměstnaný nebo má firmu, nevím. Teď zrovna je v Tel Avivu, kde má ta firma sídlo. Ale nevidím do toho a je mi to úplně jedno, co dělá,“ pokračoval.

A de facto se pak přiznal k tomu, že finančně za projektem S písněmi Karla Gotta stojí právě on.

„Má to v sobě. Kdyby neměl takový hlas, asi bych do toho nešel. Ondřej má ale podobný hlas jako Karel. A Karlovy písničky jsou mi blízké, mám k nim noty, další, co zpíval v poslední době, jsem nechal připsat. Hradím prostě aranžmá a podobné věci, které potřebujeme, tím pádem mu zatím nic neplatím,“ dodal Slováček.

Uvidíme tedy, jestli se mladíkův projekt rozjede a začne mu konečně také něco vydělávat, protože momentálně to vypadá tak, že kvůli nesplácení splátek mu zruší insolvenci a on tak se všemi dluhy spadne do exekucí, kde by zaplatil mnohem víc peněz. Místo rozvíjení hudebního talentu by pak musel řešit úplně jiné, mnohem nepříjemnější věci.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy