Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024

S Petrem Jandou se život nemazlil: Smrt milované Jany a syna Petra i rozpad kapely Olympic

+ Dalších 51 fotografií

Mohlo by se zdát, že si známý český rocker Petr Janda žije v pohádce. I on ale ve svém životě zažil kruté pády a situace, s nimiž se dokázal vyrovnat jen s velkými obtížemi. V rozhovoru pro eXtra.cz promluvil o smrti první manželky Jany, syna Petra i rozpadu legendární kapely Olympic. 

Životní pády

Slavný český hudebník a frontman kapely Olympic, Petr Janda, představil v Lucerně dokumentární snímek Django, mapující nejen jeho dílo, ale i život. "Troufnu si říct, že si ve filmu spoustu lidí najde i poučení, že ten život není tak jednoduchý, ale člověk si ho dokáže, pokud má tu sílu, přetvořit do toho krásna, jako se to povedlo třeba mně," prozradil eXtra.cz o dokumentárním snímku Olgy Malířové Špátové známý rocker.

I on si ve svém životě sáhl párkrát na dno. Nejdříve, když mu zemřela na rakovinu první manželka Jana a v pouhých pětatřiceti letech podlehl stejné zákeřné nemoci i jeho prvorozený syn Petr. "Měl jsem roky hloupé, blbé, nešťastné, ale nakonec jsem se přes to všechno dostal a dnes jsem takový spokojený starý muž," uvedl Janda.

Podle známého rockera bylo jeho osobní životní dno velmi bolestivé. "V roce 1991 mi zemřela manželka, pak umíral můj syn a zhruba ve třiadevadesátém se rozpadla kapela," zmínil frontman legendární skupiny Olympic. "To už snad nic horšího být ani nemůže," dodal.


Útěk k hudbě

Vyrovnat se s tak těžkými životními událostmi nebylo pro slavného hudebníka vůbec jednoduché. "Vyrovnával jsem se s tím špatně. Vždycky mi pomáhala muzika, ta se do toho nemontuje, neradí ani se mnou nepláče, ona si žije svým vlastním životem," vysvětlil Petr Janda. "Vždycky, když jsem měl rodinný problém, tak se zavírám do pracovny a hraju," dodal umělec, který ve snímku uvedl, že se smrtí syna Petra se za celý život vyrovnat nedokázal.

Pomoc psychologa či psychiatra prý nikdy vyhledat nemusel. "Já na to popravdě ani moc nevěřím," řekl skepticky zpěvák. "Já si myslím, že jsem poměrně hodně silná osoba, ale kdyby šlo do tuhého, tak bych se poradit šel," dodal pyšný otec čtyř krásných a talentovaných dcer.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy