Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Dojemné vzpomínky na Josefa Laufera: Miloval život jako nikdo jiný, říká jeho dcera Ester

Josef Laufer a jeho dcera Ester
Zdroj: Se souhlasem Ester Lauferové / Koláž: eXtra.cz
+ Dalších 35 fotografií
OTCOVSTVÍ

Byl to táta, kterého nešlo nemilovat… Zatímco na Josefa Laufera (†84) bude většina veřejnosti vzpomínat především ohledně jeho písniček, případně filmových rolí, dcera Ester si vybaví spíš to, jak ji vodil do školy, jak jí předával schopnost milovat život a vidět na všem to pozitivní. Podívejte se na snímky, které poskytla redakci eXtra.cz.

Rodinné album vydalo tajemství

Zpěvák Josef Laufer, který poslední čtyři roky ležel v nemocnici ve vegetativním stavu, zesnul v sobotu večer. Jeho jediná dcera Ester je zdrcená, přesto umožnila eXtra.cz pořídit s ní rozhovor.

A poskytla nám dojemné fotky: třeba tu, jak ji táta jako malou objímá po cestě do školy, nebo další už z dospělosti.

Měli prý skvělý vztah, od obou rodičů (její maminkou byla kostýmní výtvarnice Irena Greifová) dostala spoustu lásky a hlavně ji v ničem neomezovali.

„Cokoli dávalo aspoň trochu smysl, vždy mě v tom naprosto podporoval. Poslouchal mě, co o tom říkám, zajímalo ho, co dělám, povídal si o tom se mnou. A za co jsem mu obzvlášť vděčná, je to, že mi dal pozitivní náhled na život. Měl ho rád tak jako nikdo jiný, koho znám. Do poslední chvíle se o všechno zajímal. Vnímal to tak, že když mu byl život dán, má ho také pořádně a naplno žít. Čistě pozitivní přístup, který mi vštěpil, nebo to, jak měl rád lidi, to pro mě bylo a je důležité, moc jsme si v tom rozuměli. A moc mi to chybí.“ Svěřila se Ester Lauferová v povídání pro eXtra.cz.


Rodičovská láska

Tatínek jí říkal láskyplně.

Esterko používal asi nejvíc. Nebo ,moje niña’ (španělsky holčička – pozn. red.). Ale my si říkali různě. Rádi jsme si hráli s jazyky a se slovy,“ doplnila pro náš web.

Pohřeb pro rodinu a přátele se bude konat v nejbližších dnech, veřejnost se ale s Josefem Lauferem má také příležitost rozloučit: jeho domovské Divadlo Broadway vytvořilo pietní místo, kam přinesla kytku právě i dojatá Ester.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy